Lavkarbo Stamppot




Stamppot er en ultratradisjonell Nederlandsk rett bestende av potetmos med diverse grnnsaker og noen ganger frukt, og eventuelt kjtt. Det finnes utallige versjoner og jeg tror jeg har smakt de aller fleste opp gjennom oppveksten :)
En av mine favoritter er stamppot med surkl (skikkelig sur surkl) og med grnnkl (boerenkool). 

Idag fikk jeg lyst p preiprol, som er en stamppot med purrelk. Jeg kan jo selvsagt ikke spise potetstappe og jeg hadde dessuten glemt kjpe purrelk. Vrlk hadde jeg derimot, i btter og spann! Resultatet ble da selvsagt stamppot av sellerirotstappe med vrlk! Spis som den er eller som tilbehr til plser eller annet kjtt. Kjempegodt!


Stamppot - Fett & Forstand style 
1 medium sellerirot (min var 700'ish gram)

35 g meierismr (0,5 x vekten til selleriroten)
7 ss kremflte (1 x vekten til selleriroten)
50-60 g vrlk
100 g bacon
Revet ost til topping
muskat, salt og pepper

Forvarm ovenen til 220C. Rens selleriroten og kutt den i terninger. Dampes p rist til de er mre. Kjr i foodprosessor sammen med smr og flte og smak til med salt, pepper og muskat. 
Stek baconterninger, vend inn vrlk helt til slutt (forvell) og rr det inn i sellerirotstappa. Ha over i en ildfast form, str ost p toppen og gratiner i 15 - 20 minutter (til osten er gylden).
 



Velbekomme :)

2

Ann Skinningsrud

Det var bare kjempegodt! Tusen takk for at du/dere deler ☺

Ann Skinningsrud: s glad du likte :) bare hyggelig :)

Skriv en ny kommentar