Nasi Goreng med kyllingspyd og sataysaus

Nasi Goreng, Bami Goreng, reneste husmannskosten å regne for meg som har en Nederlandsk far.
Retten er jo selvsagt ikke Nederlandsk, men på grunn av kolonisering har de lang tradisjon for indonesisk mat i landet.
Denne maten her jeg vokst opp med, og savnet noe forferdelig etter kostholdsomleggingen. Orginalene inneholder nemlig henholdsvis ris og nudler. Det har jeg gjort noe med!
Her kommer oppskrift på hele retten, du kan selvsagt bruke akkurat de grønnsakene og kjøttet du ønsker, det viktigste her er krydderet og ketchap Manis (søt soyasaus).


Siden jeg har til gode å finne sukkerfri Ketchap Manis komponerte jeg en selv.

Lavkarbo Ketchap Manis

1 dl soyasaus (jeg brukte Maggi)
1 ts chiliflak evt Sambal Oelek
Et halvt fedd hvitløk
2 ss Sukrin Gold
2 ss fibersirup Gold


Smelt Sukrin Gold og Fibersirup i en panne. Ha i chili og hvitløk og tilsett deretter soyasaus. La småputre i ca 5 minutter på medium varme. Avkjøl og ha over i beholder.  
___________________________________________________
Lavkarbo Sataysaus

1 dl fullfett kokosmelk
2 ss peanøttsmør (jeg brukte 100% peanøttsmør)
1 ts Sambal Oelek
1 ts revet ingefær
1 – 2 ts Sukrin Gold


Varm opp kokosmelk til kokepunkt. Ha i resterende ingredienser og rør godt. Hvis sausen skiller seg kan du ha i litt iskaldt vann og piske den lett opp før servering. 
___________________________________________________
Krydderblanding til Nasi Goreng
1 ts karri
0,5 ts paprikapulver
1 ts koriander
1 ts hvitløkpulver


___________________________________________________
Blomkålris

1 blomkål
2 dl kokosmasse

Rasp blomkål på et rivjern eller puls litt og litt blomkål i blender til det ligner ris i størrelse. 
Stek i stekepanne med en klatt smør på middels til høy varme i 3-4 minutter. Ha i revet kokosmasse og stek i ytterligere 2 minutter. Ta stekepanna av plata og sett til side.

___________________________________________________
Nasi Goreng
250 g bacon i terninger
60 g Bønnespirer
100 g Champinjong
1 revet gulrot
1 chili
1 vårløk
Krydderblanding
2 ss Ketchap Manis
Blomkålris

Stek bacon og tilsett champinjong når baconet har stekt litt.
Reserende grønnsaker skal lynstekes 
Ha kryddermix, Ketchap manis, grønnsaker og kjøttet i blomkålrisen og bland godt.

Server gjerne med kyllingspyd, speilegg eller strimlet omelett og sataysaus.
___________________________________________________

Tips til Kyllingspydmarinade for 400g kyllingfilet:
2 ss Ketchap Manis, 1 ss Sukrin Gold/Fibersirup Gold og 0,5 dl olje. Pensle over før og etter steking eller la kyllingen ligge i marinaden over natten.

Velbekomme 🙂 

.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.
Bli gjerne med i vår hyggelige og liberale gruppe på Facebook – Fett & Forstand – Make Keto Great Again – Her deler vi fortløpende nye oppskrifter 🙂
Du kan også følge oss på Instagram – fett_og_forstand for mer inspirasjon 🙂

#matglede #lavkarbo #lchf #sunneremat #keto #ketogent #ketose #matfrabunnen #hjemmelagetmat #lavkarbooppskrifter #matoppskrifter #hjemmelageterbest #sunnmat #kos#kosemat #matutendårligsamvittighet #matmankanlevemed #suntoggodt #ketolyse #smartkarbo #smartmat

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg