Lammegryte med karri


Vi hadde fremdeles endel lammekjøttrester i fryseren etter lammelåret vi hadde forrige uke. Denne gangen ble det en deilig kokosmelkbasert lammegryte med karri. 

Lammegryte med karri
250 – 300 g lammekjøtt (gjerne rester)
1 dl stekesjy av lam (evt grønnsaksbuljong)
1 boks kokosmelk
3-4 champinjong
100 g aspargesbønner (og eller eventuelle grønnsaksrester)
100 g wokmix (og eller eventuelle grønnsaksrester)
1 rødløk
1 chili
1 neve hakket vårløk
2 fedd hvitløk

0,5 – 1 ss karri
1 ts koriander
1 ts paprikapulver
2 ss soyasaus
salt og pepper etter smak

Visp sammen kokosmelk, sjy og krydder, kok opp og la putre i 10-15 minutter på medium varme. Kutt grønnsaker og kjøtt i passe biter. Brun kjøttet sammen med champinjong, løk og hvitløk og ha over i sausen (hvis kjøttet er rått må du brune det før du tilsetter grønnsakene). Lynstek grønnsaker, litt ad gangen ellers blir det for mye fuktighet i stekepanna. Smak til med salt og pepper. 

Serveres med for eksempel blomkålris og chilimarmelade

Velbekomme 🙂
 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg