Lavkarbo Bami Goreng


 
 
Bami Goreng, reneste husmannskosten å regne for meg som har en Nederlandsk far.
Retten er jo selvsagt ikke Nederlandsk, men på grunn av kolonisering har de lang tradisjon for indonesisk mat i landet.
Denne maten her jeg vokst opp med, og savnet noe forferdelig etter kostholdsomleggingen.
Denne oppskriften er nok til 4 – 5 personer

Lavkarbo pasta
8 egg 
250 g kremost
10 ts fiberhusk

Forvarm ovnen til 150°C varmluft. Pisk egg luftig. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet. La hvile i 10 minutter, pisk deigen lett opp igjen. Del deigen i 4. Hver del skal kjevles flat mellom 2 oljede bakepapir og stekes i 10 minutter med bakepapirene på. Når de er ferdige ruller du de sammen og kutter i ønsket tykkelse. 

Bami Goreng
600 – 700 g kjøtt
(jeg brukte sommerkoteletter, hvis du bruker noe annet anbefaler jeg å bytte ut 150 g av kjøttet med bacon)
2 – 3 fedd hvitløk
2 – 3 sjalottløk
1 gulrot
2 medium chili
0,5 purreløk
1 pakke (ca 180g) bønnespirer
1 ts sambal oelek
4 ss ketchap manis
1 ts ingefærpulver
1 ts koriander

1 ts karri
0,5 ts paprikapulver
0,5 ts løkpulver

Stek kjøtt og skjær i terninger. Hakk grønnsaker i ønskede biter. Lynstek alle grønnsakene, ha i kjøtt, krydder og ketchap manis og vend til slutt inn i pastaen. Bland godt. 

Smaker utrolig godt med sataysaus 🙂 Velbekomme 🙂

.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.
Bli gjerne med i vår hyggelige og liberale gruppe på Facebook – Fett & Forstand – Make Keto Great Again – Her deler vi fortløpende nye oppskrifter 🙂
Du kan også følge oss på Instagram – fett_og_forstand for mer inspirasjon 🙂

#matglede #lavkarbo #lchf #sunneremat #keto #ketogent #ketose #matfrabunnen #hjemmelagetmat #lavkarbooppskrifter #matoppskrifter #hjemmelageterbest #sunnmat #kos#kosemat #matutendårligsamvittighet #matmankanlevemed #suntoggodt #ketolyse #smartkarbo #smartmat

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg