Fritert Kyllingfilet med Sursøt Saus på lavkarbovis




Jeg bare elsker asiatisk mat, og spesielt kinesisk 🙂
Denne retten krever litt tid, men det er så verd det!

Paneringsmel lager du av valgfritt lavkarbobrød, helst et lyst. Jeg brukte 2 stk mug bread.
Skjær brødet i passe biter, tørk i mikrobølgeovnen på tineprogram med 5 minutters intervaller. Sjekk brødet imellom intervallene. Det tok ca 15 minutter før mine var klare. Når de er tør knuser du de mellom fingrene. Du kan også tørke brød i ovnen.

Fritert Kyllingfilet


350 g kyllingfilet
paneringsmel
1-2 pisket egg
2-3 blokker delfiafett (til fritering)
(alternativt kan du steke de i stekepanne)

Marinade:
1 ss olivenolje
1 ss sesamolje (alternativt 1 ss olivenolje)
1 ts hvitløkpulb
er
1 ts løkpulver
1 ts paprikapulver

Kutt hver kyllingfilet i 4 biter. Vend inn i marinaden. La hvile mens du forbereder sausen. 

Sursøt saus
1 dl vann

0,5 dl eddik (juster ned mengden om du vil ha en mildere saus)
60 g Sukrin Gold eller tilsvarende mengde annen søtning
1 ts salt
2 – 3 ss soyasaus
4 ss sukkerfri ketchup

1 ts sesamolje (kan sløyfes)
1/4 ts johannesbrødkjernemel
1 ts hvitløkpulver (valgfritt)
1 ts løkpulver (valgfritt)

Ha Sukrin Gold og soyasaus i en panne og varm opp på medium varme til Sukrin er oppløst. Ha i resterende ingredienser og kok opp under omrøring. Ta av plata og la avkjøle noe (så johannesbrødkjernemelet får satt seg skikkelig).

Varm opp delfiafett i en liten kasserolle. Dypp en brødbit i for å sjekke om oljen er varm nok. Hvis brødbiten breser er det varmt nok. Dypp kyllingbitene i egg og paneringsmel og ha direkte i den varme oljen. La hver bit steke i 5-7 minutter (til gylden) og la de dryppe av på avispapir eller kjøkkenpapir.

Lynstek grønnsakene og lag blomkålris.

Forslag til grønnsaker
wok mix
og/eller
løk
paprika
aspargesbønner
bambusskudd
vannkastanjer
minimais
champinjong
hvitløk

Blomkålris
1 blomkål
2 dl kokosmasse

Rasp blomkål på et rivjern eller puls litt og litt blomkål i blender til det ligner ris i størrelse. 
Stek i stekepanne med en klatt smør på middels til høy varme i 3-4 minutter. Ha i revet kokosmasse og stek i ytterligere 2 minutter. Ta stekepanna av plata og sett til side. 


Velbekomme 🙂

.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.
Bli gjerne med i vår hyggelige og liberale gruppe på Facebook – Fett & Forstand – Make Keto Great Again – Her deler vi fortløpende nye oppskrifter 🙂
Du kan også følge oss på Instagram – fett_og_forstand for mer inspirasjon 🙂

#matglede #lavkarbo #lchf #sunneremat #keto #ketogent #ketose #matfrabunnen #hjemmelagetmat #lavkarbooppskrifter #matoppskrifter #hjemmelageterbest #sunnmat #kos #kosemat #matutendårligsamvittighet #matmankanlevemed #suntoggodt #ketolyse #smartkarbo #smartmat

 

Siste innlegg