Tricolor OstekakeVi feiret 1200 følgere på Facebookgruppen vår med en aldri så liten konkurranse der vi spurte etter en utfordring. Vinneren ble forslaget “En Kreativ Kake” og dermed ble denne Tricolor Ostekaken født.
Denne kaken passer springformer mellom 22 – 26 cm. Jo mindre form jo høyere blir kaken. Du bestemmer selv om du vil lage den med like mange lag som meg eller om du vil lage den enklere. Hvis du ikke har en høy springform kan du gjøre som jeg gjorde og bare forflytte formen oppover mellom lagene. Dette krever litt arbeid men det går helt fint. Jeg hadde bakepapir rundt kaken som gjorde jobben lettere (se bilde under). 

Bunn
200 g mandelmel (gjerne selvkvernede mandler – håndmalt eller i blender)
4 ss kakao
100 g smør
4 ss Sukrin Gold*
4 ss Fibersirup Gold*

*Kan byttes ut i annen søtning 

Smelt smør, Fibersirup Gold og Sukrin Gold i en stekepanne. Når det begynner å brese litt har du i resterende ingredienser og bland til alt er gjennomtrukket. Ha over i en springform, gjerne med bakepapir i bunnen, og trykk godt ned. La avkjøle.

Vanilje
Denne skal du lage to ganger om du vil ha like mange lag som den jeg laget.
OBS: Pga gelatinen og ventetiden imellom må du lage den i to omganger. 

200 g kremost
2 dl fløte
80 g Sukrinmelis eller 40 g Tagatesse
15-20 dråper vaniljeessens
3 ts gelatinpulver
6 ss lunket vann

Pisk sammen kremost, fløte, essens og søtning massen tykner. La gelatinpulveret oppløse i vannet. Smelt deretter gelatinen i 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen, eventuelt i vannbad om du ikke har mikro. Hell over i kremen i en- tynn stråle mens du pisker. Fordel massen på kakebunnen og avkjøl i minimum 2 timer. 

Jordbær
Dette laget laget jeg med hensikt tykkere siden det var midtlaget. Jeg skriver oppskriften i to ulike alternativer – den første er om du vil gjøre som meg og ha et tykkere lag i midten – og den andre hvis du vil ha en kake med mindre lag eller vil bytte ut midtlaget med en annen smak. Med andre ord vil laget med jordbær bli omtrent like tykt som vaniljelaget med alternativ 2. 

Alternativ 1 – tykkere midtlag
300 g kremost
3 dl fløte
6 ts gelatinpulver
12 ss lunket vann
200 g frosne jordbær – knuses til pure i blender sammen med litt av fløten
100 g Sukrinmelis eller 50 g Tagatesse

Alternativ 2 – like tynt lag som resterende
150 g kremost
1,5 dl fløte

3 ts gelatinpulver
6 ss luket vann

100 g frosne jordbær – knuses til pure i blender sammen med litt av fløten
50 g Sukrinmelis eller 25 g Tagatesse 

Pisk sammen kremost, fløte, jordbærpure og søtning til massen tykner. La gelatinpulveret oppløse i vannet. Smelt deretter gelatinen i 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen, eventuelt i vannbad om du ikke har mikro. Hell over i kremen i en- tynn stråle mens du pisker. Fordel massen på kakebunnen og avkjøl i minimum 2 timer. 

Lager du alternativ 1 skal du nå lage et lag til med vaniljekremen. 

Når den er avkjølt lager du
sjokoladetopping
200 g kremost
2 dl fløte
100 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning
4 – 6 ss kakao

Pisk sammen alle ingrediensene til kremen tykner, smak deg fram mht søtning og sjokolade. Hvis massen blir for “seig” kan du ha i litt mer fløte. Ha straks over i en sprøytepose og fordel på kaken. Hvis du vil lage roser slik jeg gjorde finner du en fin videosnutt med framgangsmåte her.


Velbekomme 🙂


.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.oOo.
Bli gjerne med i vår hyggelige og liberale gruppe på Facebook – Fett & Forstand – Make Keto Great Again – Her deler vi fortløpende nye oppskrifter 🙂
Du kan også følge oss på Instagram – fett_og_forstand for mer inspirasjon 🙂

#matglede #lavkarbo #lchf #sunneremat #keto #ketogent #ketose #matfrabunnen #hjemmelagetmat #lavkarbooppskrifter #matoppskrifter #hjemmelageterbest #sunnmat #kos #kosemat #matutendårligsamvittighet #matmankanlevemed #suntoggodt #ketolyse #smartkarbo #smartmat

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg